Çınar ağacı ülkemiz topraklarının hemen hemen her yerinde sıklıkla yetişen 45-50 metreye kadar uzanabilen, hızla büyüyen, kalın gövdeli, uzun ömürlü bir ağaçtır. Genellikle mobilya sektöründe kullanılmış olmakla birlikte son zamanlarda yaprakları alternatif sağlık alanında kullanılmaya başlanmıştır.
Birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan çınar yaprağı, orta yaş üstü kişilerde sıklıkla görülen kireçlenmeyi önleme noktasında oldukça etkilidir.
Çınar Ağacı Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır
Çınar ağacı çayı da normal diğer çaylar gibi demlenir fakat etkisini tam olarak gösterebilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Öncelikle demlerken klorsuz su tercih edilmeli kaynamaya başladıktan sonra 1 dk.dan fazla bekletilmeden ocaktan alınmalıdır.
Yapılışı: Kaynayan bir bardak klorsuz suya 1-1.5 yemek kaşığı atılır 1 dk. kaynatılarak altı kapatılır. 10 dk.demlenmeye bırakılıp ılınınca süzülerek sabah akşam aç karnına bir bardak içilir.
Küre bu şekilde 15 gün devam edilir 15 günün sonunda 3 gün ara verilerek küre tekrar başlanır. Küre 15 günde bir 3 gün ara vermek şartıyla şikayetleriniz azalıncaya kadar devam edebilirsiniz.
Bu şekilde çay olarak içilmesi kireçlenmeye iyi geldiği gibi böbrek iltihaplanması ve böbrek kumunu dökmeye de yardımcıdır.
0 yorum:
Yorum Gönder