ŞEKER OTU NEDİR?

   



Şekerin hayatımızdaki yeri her zaman sıkıntı oluşturmuştur. Ne kadar azaltmaya çalışsak ta bir türlü tatlı ve çikolata sevdamızdan vazgeçemiyoruz. Son zamanlarda adı duyulmaya başlayan şeker otu, acaba şeker fobimizin önüne geçebilecek mi?

 Peki nedir bu şeker otu?

    Şeker otu olarak ta bilinen stevia şekerden 300 kat daha tatlı ve yüzde yüz doğal bir bitki . Sanıldığının aksine kalorisinin de sıfır olduğu bilgisi kulaklarımıza gelen bilgiler arasında. Doğanın tüm insanlara armağanı olarak nitelemek çok ta abartı olmaz bu durumda.

Şeker Otunun Faydaları Nelerdir

      En önemli tarafı ise; hiç şüphesiz şeker hastalarının da kullanabileceği doğallık ve saflıkta yatıyor. Bu bitki sayesinde şekerden uzak duran hastalar dilediği tatlıları gönüllerince tadabilecekler. Hiçbir yan etkisi olmayan bitki, aksine yüksek tansiyon, diyabet, kabızlık ve depresyon üzerinde olumlu etkiler göstermektedir. Vücudun alkali dengesine yardım ettiği ve mide ve bağırsak florasını koruduğu söylenen şeker otu, mucize bitkiler arasında yerini alabilecek türden bir bitki.

     Probiyotik özelliği sayesinde bağırsak tembelliği yaşayanların da kurtarıcısı sayılabilecek ideal bir bitki. Şekerin kanser hücrelerini artırdığı ya da kanser hücrelerinin şeker ile beslenip arttığı günümüzde bu şekerin önemi daha belirgin hale gelmeye başlayacak. Kanserin azalmasına yardımcı olacak bir bitki olması temennisiyle bu bitkinin ülkemizde yaygınlaşmasını teşvik etmeliyiz. Zaten gelişmiş çoğu ülkede önceden beri kullanılmakta ve halen tercih edilmekte olan bitkiyi bizde hayatımıza katmalı, şeker kullanımını azaltmalı ve nihayetinde tamamen kaldırmalıyız.

    Japonya'da çokça kullanılan bitki, şeker ile yapılan ürünlerde ise % 40 ından fazlasında bu bitki kullanılmaktadır.

    Başta Güney Amerika, Çin, Japonya, Almanya, Malezya, İsrail ve Güney Kore' de yetiştirilmekteydi. Artık ülkemizde de yetiştirilmeye başlanmış sağlıklı nesiller ve sağlıklı bir ülke hedeflenmiştir.

    Obezite dünyanın önemli bir sorunu ve bu sorun şeker azaltımı ile sorun olmaktan çıkması içten bile değil. Gelişmiş ülkeler şeker otunu farketmiş hayatlarına katmışlardır. Şimdi sıra bizde.


0 yorum:

Yorum Gönder