DİKENLİ İNCİR (BABUTSA) NEYE İYİ GELİR?


Bilimsel literaturde "oputia ficus-indicae" olarak isimlendirilen babutsa, halk arasında dikenli incir olarak ta bilinmektedir. Yaz mevsimi meyvesi olan babutsa, havaların ısınmasıyla birlikte ülkemizde yetişmeye başladı. Genellikle büyük marketlerde ve köylüler tarafından toplanarak seyyar tezgahlarda alıcı buluyor.

Farklı bölgelerde farklı isimlerle anılıyor. Kıbrıs’ta babutsa, Adanada cennet meyvesi, Ege ve Akdenizde mısır inciri, Türkiye'nin genelinde ise dikenli incir olarak tanınmaktadır. Hint inciri veya Frenk inciri diye de isimlendirilir.

Dikenli incir ismini üzerindeki dikenlerden almakta. Yemeden önce üzerindeki Dikenler temizlendikten sonra tüketilebiliyor.

Sarı, kırmızı, turuncu renklere sahip olabiliyor. Bol çekirdekli bir meyve olup, fazla tatlı değildir. Kendine has farklı bir aroması vardır.

Babutsanın Faydaları Nelerdir?

Çağımızın hastalığı stres, yorgunluk ve bitkinlik için birebir olan babutsa sindirim sistemi rahatsızlıklarında da olumlu sonuç veriyor. Kabızlık üzerinde etkilidir.

Tam bir C vitamini deposu olan dikenli incir, vücudun direncini artırırken, güç ve zindelik kazandırır.

Dikenli incir şeker hastaları içinde şifa kaynağıdır. Şekeri dengeleyerek vücuda direnç verir. Bunun yanı sıra yüksek kolesterolüde düşürmeye yardımcı bir bitkidir. Cildi yenileme özelliği ile cildin daha genç ve taze görünmesini sağlar. Kilo sorunu olanlar içinde birebirdir. Oldukça doyurucu bir bitki olması kolay kolay acıkmanıza izin vermez bu özelliği ile zayıflamaya yardımcıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder