TANSİYONU DENGEDE TUTMAK İÇİN NE YEMELİ

Tansiyonu Dengede Tutmak İçin Ne Yemeli?




  • Tuzlu ayran düşük tansiyonu dengeye sokmak için birebirdir.
  • Limonata ve limon yenilebilir.
  • Portakal, greyfurt ve mandalina yiyerek yüksek tansiyon düşürülebilir.
  • Tansiyona en iyi gelen yiyecek ise, incirdir. Tansiyonu dengede tutmayı sağlayan incir, tansiyon hastalarının mutlaka tüketmesi gereken bir besindir. Günde 200 gr. incir tansiyonu dengede tutmak için yeterlidir.
  • Ayrıca kavun, çilek, sarımsak, soğan, alıç, kereviz, zeytin, ıspanak,meyan kökü de tansiyona iyi  gelen yiyeceklerdir.
Yediklerinize dikkat ederek, günlük egzersizler yaparak tansiyonun olumsuz etkilerinden kurtulmak ve tansiyon şikayetlerini azaltmak mümkün.

0 yorum:

Yorum Gönder