SEDEFE İYİ GELEN BİTKİSEL KÜRLER



Duygusal stres sonrası belirtileri görülmeye başlayan sedef, genellikle dirsek, eklem ve kasıklarda ortaya çıkar. Tedavisinin uzun zaman alıp sabır gerektirmesi sebebi ile çoğu kişiler tarafından çaresiz bir hastalık olarak bilinmektedir.

  • Uygulanacak birinci kür, siyah kuru üzüm çekirdeklerinin günde iki kez havanda dövülmesiyle elde edilir. Günde aç karnına olarak 25 adet kuru üzüm çekirdeği sabah akşam havanda dövülerek bir yemek kaşığı yardımıyla azar azar çiğnenerek yutulur. Bu kürde dikkat edilmesi gereken üzümlerin bir yıllık ve iri çekirdekli olmasıdır.

  • Kırmızı yonca ve dulavrat otu karıştırılarak yapılacak olan çay için bir bardak kaynar su içerisine bu bitkilerden bir tutam atılarak 5 dk. demlenir. Günde 3 bardak içilebilir.
  • Bal, kakule, cennet otu, çörek otu ve kuru incirden oluşan bir karışım yardımıyla sedef lekelerini azaltmak ve kurtulmakta mümkündür. 
Sedef çok çabuk tedavi olunacak bir hastalık değildir. Şunu belirtmekte fayda var ki ilk belirtiler görülmeye başlandığında tedavi sürecine girilmeli ve tedavide de geç kalınmamalıdır. 

0 yorum:

Yorum Gönder