ALERJİLERE BİTKİSEL ÇÖZÜMLER






Bahar aylarında hassas bünyeye sahip olanların şikayetleri artmakta. Bu şikayetlerin başında astım, saman nezlesi, göz nezlesi, egzama ve kurdeşen gelmektedir.

Solunum veya temas yoluyla zararlı olmayan maddelere karşı  bile vücudun bağışıklık sisteminin zayıf olması nedeniyle oluşan reaksiyon alerjinin başlangıç sebebidir.


Alerjinin Nedenleri Nelerdir

Alerjinin birçok alt nedeni vardır. Bunlardan biri kişinin genetik yapısıdır. Bunun dışında dış etkenler önemli rol oynamaktadır. Ev tozları, kedi köpek tüyleri ve küf mantarları alerjik reaksiyonların oluşmasını ve ilerlemesini hızlandırır. Ayrıca sigara dumanı ve tercih edilen katkı maddeli gıdaları tüketmekte hassas bünyeleri etkileyebilir. Kullanılan deterjanlar ve parfümler ile hava kirliliği de alerji sebeplerinin başında gelmektedir.

Alerji Tedavisi Nasıl Yapılmalıdır

Öncelikle alerjenler belirlenerek bunlardan uzak durmaya çalışılmalıdır. Sonrasında ise bitkisel kürler ile bağışıklık sistemi güçlendirilerek alerjik reaksiyonların önüne geçilmelidir.





Alerji Tedavisinde Bitkisel Öneriler

  • Papatya yağı ile şikayet olan bölgeye yapılan masaj özellikle kurdeşen ve kaşıntı sorunlarınıza iyi gelecektir.
  • Soğan ve sarımsak tüketmek her türlü alerjinin hafiflemesini sağlayacaktır.
  • Bir tutam ısırgan otu bir bardak kaynar suda 5-7 dk. demlenerek günde 3 bardak içilmelidir. Özellikle astım, öksürük ve saman nezlesi alerjileri için oldukça etkili bir yöntemdir.
  • Bir bardak kaynar suya bir tutam şahtere otu atılarak 5- dk. demlenir ve günde sabah akşam olmak üzere iki bardak içilebilir.
  • Oğul otu haşlandıktan sonra elde edilen lapa ezilerek kaşıntı olan bölgeye konulup bir süre bekletilirse kaşıntıyı ve alerjiyi hafifletir.
  • Ayrıca C vitamini bakımından zengin besinleri tüketmek şikayetlerinizi azaltacaktır.





0 yorum:

Yorum Gönder